Don't skip the skipping dayNou, dat was hem dan. Mijn 30 dagen 30 minuten touwtjespring uitdaging. 

Ik was eerlijk gezegd best een beetje zenuwachtig. Kijk, dat ik 30 minuten kon touwtjespringen dat wist ik natuurlijk al. Maar ik wist niet of ik dat elke dag zou kunnen. Mijn zenuwen waren voornamelijk of ik geen blessure zou ontwikkelen. Je vraagt nogal wat van je voeten en knieën. Of dat ik halverwege met de gedachte zou spelen om te stoppen vanwege (...) Ja, vanwege wat eigenlijk. Dat wist ik nog niet. Dat moest ik ondervinden door er gewoon mee te beginnen.

Op 1 April begon ik vol goede moed aan mijn avontuur. De eerst dagen gingen eigenlijk zoals ik had verwacht. Ik had geen last van spierpijn, zere knieën of geen zin. Waar ik wel last van had was mijn springtouw. Met enige regelmaat kwam ik in de knoop en zwabberde mijn touw. Dat was gelukkig snel op te lossen door het touw in te korten, en daarna ging het als een speer. 

Ik kan er eigenlijk heel kort en bondig over zijn: het ging fantastisch! 

Ik heb geen dag met tegenzin gesprongen. Elke ochtend na de koffie en een poep sessie toog ik naar de hal om te springen. In de hal is het best koud. Als het buiten vriest vriest het binnen ook. Maar na 10 minuten gutst het zweet van je hoofd. Na een douche en een lekker ontbijtje was ik klaar voor de dag. Als het weer meezat gingen we nog een eind fietsen. De benen waren immers al lekker warm. 

Mijn conditie ging wel met sprongen (grappig) vooruit. Na 2 weken begon ik dat te merken. Die 30 minuten waren zo voorbij. Die 30 dagen ook trouwens. 30 april was de laatste dag en het voelde alsof ik nog maar net begonnen was.

Op een rijtje:

Ik heb 996 minuten (oftewel 16,6 uur) gesprongen en heb in totaal 7.195 calorieën verbrand. Ik heb geen blessure opgelopen en heb meer uithoudingsvermogen. Ik heb het met heel veel plezier (heel belangrijk) gedaan.                                        

Nog wat tips:

Zorg dat je teennagels kort zijn.
Ga vooraf poepen.
Kleed je niet te warm.
Doe het altijd met plezier.
Ga het gewoon doen.

Of ik nog een uitdaging ga doen? Waarschijnlijk wel. Misschien iets met fietsen of zwemmen. Daar ga ik nog even over nadenken.


Liefs EsReacties

Populaire posts van deze blog

Wiebelbenen

Corona sport