Mijn verkering uit Dieren

Ik heb een nieuwe liefde. Hij heet Gazelle, is 38 jaar, hij heeft een goudbruine teint en is van Koninglijke afkomst. Het klinkt als een Spaanse Don Juan, maar hij is gewoon een kaaskop uit Dieren. Ik ben verliefd.

Ik heb het hier natuurlijk over mijn racert.

De Tour Special. En om precies te zijn: Een frame van superlicht "Reynolds 531" buis,  aluminium crancstel, Mavic velgen, buffelleren zadel, Sun Tour V-luxe derailleur, gewicht ca. 11,3 kg, remmen en grepen Weinmann 605 en kleur champagne. So now you know.

Manlief en ik doen alles samen, behalve fietsen. Niet omdat hij niet kan fietsen, hij heeft er simpelweg geen. In ieder geval niet eentje die het doet. Hij heeft wel een fiets, maar nadat hij 10 jaar geleden bij het banden oppompen allebei de banden heeft opgeblazen (letterlijk) heeft hij niet meer gefietst. Op een klein stukje op een gehuurde fiets op Texel na dan. De fiets is wel trouw meegegaan met alle verhuizingen in de hoop ooit nog eens de banden te vervangen. Je begrijpt, dat is nog niet gebeurd. Nu fietste ik met enige regelmaat naar het zwembad en de snackbar, maar omdat ik niet meer in het zwembad maar in de IJssel zwem (500 mtr lopen) en ook niet meer bij de snackbar kom was het fietsen tot het minimum beperkt.

Maar ... Manlief kocht zomaar in a blink of an eye, voor een appel en een ei, een racefiets. En zo geschiedde. We konden nu ook samen fietsen. Ik op mijn zware Johnny Loco beach cruiser en hij op zijn lichtgewicht vintage steelbike. Ik probeerde een klein stukje op zijn fiets en vond het helemaal niets. Rare houding, rare versnellingen, dunne bandjes en veel te zenuwachtig. Niets voor mij constateerde ik, ik hou het wel bij mijn Johnny.

Op een dag fietsen we naar Zutphen. Heen en weer iets meer dan 30 km. Maar wat gaat zo'n racefiets snel zeg! En wat gaat zo'n Johnny langzaam! Ik trapte mij het leplazerus en nog kon ik manlief niet bij houden. En 30 km in standje sprint, nou ja, dat snap je wel. En daarom kocht ik dus die hele mooie gouden koets. Om manlief bij te houden. EĆ©nmaal goed afgesteld voor mijn lengte kon ik er prima mee overweg. Ik heb hem al 100 keer gepoetst, heeft nieuwe binnen en buitenbandjes en afneembare lampjes voor de zomeravonden en nachtelijke ritjes. Want die gaan er absoluut komen. Het mooie weer komt er aan en ik kan niet wachten om er weer wat kilometers mee te maken. De afgelopen tijd was het net iets te koud op de fiets. Sowieso was het te koud om iets actiefs te doen en waren het zeer inactieve dagen wat sport betreft. Dus ik heb wat in te halen. Fietsen over de mooie routes die Gelderland en Overijssel rijk is. Langs boerenwinkels om een appel of een peer te kopen, zelf gesmeerde boterhammen eten langs de waterkant. Ik heb zo'n zin in de zomer.

De grootste uitdaging is een fietstocht naar mijn ouders in Duisland. Een tocht van ruim 190 km. De helmen zijn reeds aangeschaft, want dat is verplicht in Duisland. We gaan dat in 2 dagen doen. We pakken op de helft ongeveer een B&B of hotelletje en dan de volgende dag met nieuwe energie in de benen door naar pa en ma. Maar voor die tijd moeten we nog wel even wat kilometers maken, dus kom maar door met dat mooie weer.

Fietsen is nu niet mijn sport geworden. Het is om gewoon leuke fietstochtjes te maken. We wandelen veel, maar met de fiets kom je toch net iets verder. Ik heb ook eigenlijk helemaal niets met wielrennen. Ik kijk niet naar de Tour en ik vind grote groepen wielrenners op zondag tijdens mijn hardlooprondje irritant. Ik kijk wel naar downhill, omdat ik dat echt rete spannend vind en dat eigenlijk ook wel heel graag zou willen kunnen. Maar voor deze visueel beperkte lijkt mij dat niet zo heel strak plan. Ik fiets dan ook niet in zo'n wielrenners outfit. Ik heb alleen een fietsbroek (onder mijn spijkerbroek) met zeem omdat dat wat aangenamer fietsen is. In de zomer zal dat broekje waarschijnlijk wel tevoorschijn komen, maar meer dan dat zal het niet worden. Uiteindelijk zal het wel een 'sportieve' bijdrage zijn aan mijn sportieve leven, hardlopen zwemmen en krachttraining blijven mijn sporten.Maar op dit moment ben ik dus tot over mijn oren verliefd op Gazelle uit Dieren ❤

Reacties

Populaire posts