Discipline

100+ dagen ben ik nu bezig. Eigenlijk doe ik niet zoveel anders dan dat ik al deed, alleen met iets meer discipline. En het kwartje is gevallen. Voorheen deed ik maar wat, en als ik het al deed, deed ik het een weekje zo fanatiek dat ik 3 weken niks meer kon. Ik heb het natuurlijk over keukengym. Oftewel, oefeningen waarvoor je niet speciaal naar de sportschool hoeft. Werken aan je core, armen en benen kan gewoon thuis. In je pyjama.

Rustig opbouwen is het devies. Dat is wat ik deed. 6 dagen in de week keukengym. En omdat ik het rustig opbouwde heb ik nog geen dag overgeslagen.

De challenges vliegen je om de oren vandaag de dag. 100 dagen push-up challenge, 30 dagen squat challenge, 30 dagen plank challenge, noem maar op. Ik heb er een heleboel gedaan en er geen één afgemaakt. Nou ja, behalve de 100 dagen push-up challenge dan. De uitdaging nu is om de oefeningen technisch goed uit te voeren zodat het ook effect heeft. De oefeningen die ik doe vind ik leuk en nog leuker is het om te merken dat ik er beter in word en dat het effect heeft.

En effect heeft het. Mijn spieren zijn sterker, ik loop sneller (de bult op) ik zwem sneller en ik kan (eindelijk) push-ups.

Een gezond gewicht is ook niet geheel onbelangrijk. Ondanks mijn ge-ren en gezwem was ik toch nog zo’n 20 kilo te zwaar, dus ook daar kwam de discipline om de hoek kijken. Geen gesnoep en gesnaai en ik blijk dus meer discipline te hebben dan ik dacht. Ik ben nu 13.5 kilo lichter en ik zit nu in de groene BMI cijfers. Dat gaat dus de goede kant op.

Ik doe de oefeningen zolang het nodig is, maar waarschijnlijk ga ik ze mijn verdere leven blijven doen. Ik zie het als onderhoud van mijn lichaam. Door mijn vervroegde overgang heb ik er alle baat bij dat mijn lichaam gezond en sterk is. Door te sporten zorg ik ervoor dat mijn botten niet langzaam afbrokkelen (osteoperose) zodat ik niet nog kleiner word dan dat ik al ben. En ik word er gewoon heel erg blij van. Dat dus …

Ik ga beginnen aan dag 100 zoveel, op naar Esther 3.0!


Reacties

Populaire posts