Sportjaar

Als ik terug kijk naar het afgelopen jaar (want dat moet geloof ik aan het eind van elk jaar) kan ik zeggen dat ik best wel een sportief jaar achter de rug heb. Ik ren 3x in de week, doe 5 dagen aan keukengym en zwem zo nu en dan. Ik heb altijd wel matig tot intensief gesport, maar meer matig dan intensief.

Hardlopen deed ik de afgelopen 18/19 jaar al, maar dit jaar is er zwemmen en krachttraining bij gekomen. Even dacht ik eraan om ook nog een fietsmeisje te worden, maar zoals jullie weten, ik fiets alleen naar de snackbar.

Eind 2014 melde ik mij aan bij een hardloop trainings groepje. Lief vond het allang niet meer leuk om met mij te lopen omdat ik zo langzaam liep. Dus daar moest wat aan gebeuren, want lopen met je lief is zoveel leuker. We deden intervalletjes, versnellingen, trappentraining en nog veel meer waar je moe van wordt. Dat was nieuw voor mij, want van hardlopen werd ik nooit zo heel moe. Lees: ik ging heel langzaam.

In Januari kwam daar krachttraining bij in de vorm van keukengym. Ik deed squats, burpees, lunges, probeerde push-ups, zwaaide met gewichten, balanceerde op ballen, trok aan elastieken en wat dies meer. Daar werd ik toch flink wat sterker van. Voornamelijk in mijn benen en die hielpen mij om sneller te lopen. Bij de training liep ik niet meer achteraan en bij de IJsselloop verbrak ik mijn PR op de 10 km met 8 minuten, en ondertussen is daar ook weer 4 vanaf. Spierballen kreeg ik ook, maar een normale push up krijg ik echt niet voor elkaar.

Zwemmen was een welkome afwisseling. Zwemmen is leuk. Wat ik niet leuk vind is een vol zwembad, dus als het even kan zwem ik in de IJssel waar ik rustig heen en weer kan zwemmen en waar het niet uitmaakt of ik rechtdoor ga of diagonaal.

Dat was dus best wel een sportief 2015 en in 2016 ga ik gewoon verder. Verder met oefenen op de borstcrawl, een PR lopen met de IJsselloop en die fucking push ups oefenen.

En oja, lief en ik lopen weer samen.

Iedereen een gezond en sportief 2016 gewenst!Reacties

Populaire posts