Lekkerbek

Mag ik, van u, ene persoonlijke trainer, die mij 5 dagen in de week om 5 uur ’s ochtens uit bed rammelt om 10 km te rennen? Die mij vervolgens mee neemt naar een plek (liever geen sportschool) waar allemaal sport attributen staan/hangen om tot een uurtje of 12 helemaal los te gaan (lees: alle spiergroepen plagen) zodat ik voor de middag al een uurtje of 6 gesport heb.

Voor de middag wil ik graag een voedingsdeskundige die precies weet wat ik moet eten en wat (vooral) niet, om mijn spiertjes te voeden en mijn maag te vullen. En een kok. Die al dat lekkere, gezonde voedsel gaat bereiden voor mijn man en mij. Mag ik dat?

Met het eten is het net zoals sporten bij mij … ik doe maar wat. Ik heb echt geen idee wat ik binnen krijg qua calorieën en voedingswaarden. Ik lees heel veel over sport en voeding en doe er vervolgens niets mee. Geen suiker in de koffie en thee, maar vervolgens wel een boterham met hagelslag. Ik drink liters water, maar ook vruchtendrankjes (geen liters, maar toch) ik eet kwark na het hardlopen, maar wel met honing. Ik doe geen zout meer door het eten, maar eet wel uit een pakje (vaker wel dan niet). Ik eet dan wel weer veel fruit.

Ik ben een lekkerbek. Een zoetekauwer en ik hou hou van hartig. Eigenlijk hou ik gewoon van eten. Maar eten en mijn lichaam gaan niet zo goed samen. Met andere woorden: als ik niet zou sporten dan vliegen de kilo’s eraan. En ik heb er al zeker 10 teveel. Ik vind sporten leuk dus dat is dan al meegenomen. Om toch mijn calorie inname te beperken haal ik geen snoep/koek/chips/nootjes e.d. in huis. Dat blijft beperkt tot feest en verjaardagen. Kan ik prima mee leven.

Wat ik moeilijker vind is gewoon eten, want wat is nou gezond? We eten wel gevarieerd. Verse groenten, vis (gebakken), vlees, aardappels, rijst en pasta. We eten wel veel brood, en ik houd van een flink belegde boterham.

Het internet staat vol met blogs over gezonde voeding en lekkere recepten. maar zoals ik al schreef, ik doe er niks mee. Als ik het recept achter op een kant en klaar pak kan lezen en bereiden, dan moet het toch niet zo moeilijk zijn om een gezond recept klaar te maken. En daarbij, mijn moeder heeft mij zo helemaal niet opgevoed. Ik kan mij niet herinneren dat wij thuis ook maar iets uit een potje, blikje of pakje aten. Eenmaal uit huis ging kookte ik ook vers. Waar het mis is gegaan, ik heb geen idee. Dus ik ga mij maar (weer) eens inlezen en kijken waar ik nog wat suikers, vetten en koolhydraten kan schrappen. En misschien dat ik er daadwerkelijk nog wat mee ga doen.

Iemand nog een tip voor een trainer?Reacties

Populaire posts